Tuesday, April 19, 2011

pehh, aku kembali ! :D

sekian lama tak update blog, dalam 3bulan jugak laa then hari ni tetibe rase nk update balik. pehh,mcm sukesuki je kan nk update ke tak. ehh, mmg sukesuki pon. blog aku kan, bukan blog kau. wahaha. okey, sepanjang 3bulan ni kan, macam2 bende aku dah go through. entri kali ni kite buat panjang2 punye okey :)

first of all, ALAM PEKERJAAN;
-aku dah berkerjaya weh! haha, bangge siot. teringat time mule2 datang interview kat jusco bu. tak bawak resume pon (mengong kan). datang dgn muke toye je nk mintak keje. time tu aku, hajar ngan mai. kitorg bapak malu bile HR tanye tak bawak ke resume ngan gambar sume tu? kitorg dtg sehelai sepinggang okey. haha. bagus kan kami? :D okey, temuduge die berjalan mcm ni, mule2 kitorg kene jawab 100 soalan matematik. pehh, terkial2 jugak la nk jawab sbnrnye sbb xleh gune kalkulator kan. tapi soalan die kacang je sbnrnye, aku dpt 96/100, hebat gak kan aku ni? wakaka. lepas tu HR tu tanye la soalan mcm2, HR yg intrview kitorg tu baek. i loikeee~ tapi die banyak tanye soalan situasi, gune logik then boleh la jawab :) syukur kitorg bertige dapat jadi juruwang a.k.a cashier kat sane.

keje sane best sbb transport disediekan. naik bas. bas wak, huhu. minggu pertame keje xbukak kaunter lagi, jalan2 je dulu kt area ssm (supermarket) & gms (depatment store). hari first bukak kaunter tu pehh, gigil siot. batch kitorg kot paling ramai cashier baru, dekat 20 org gak laaa. bulan first keje rase takbest, penat gile babeng weh. lagi2 klu sabtu & ahad, then time tu mcm dah nekad nk keje sebulan je -.- tapi bile dah lame sikit tu, dah biase rase best pulak. hoho, rase semangat je nk pegi keje. xtau sbb ape, mybe sbb kawan2 kt sane best kot. senior pon sume baik je, trainer lagi la cool jeh~ leb u all tahu :D tapiii end of february gms jusco bu tutop untuk renovation so kitorg kene transfer pegi mid. xbest tauu. okey, kene kecikkan tulisan, nnti kene blacklist. hehe.

kenape kt mid xbest? first, rules lain. biase la, tmpt lain rules lain la kann. tu xkesah sangat. yg paling sedih sbb aku ngan member2 lain xsame syif :( dulu tunggu bas ramai2, skrg sorg2 jehh. terase gile kot. so aku decide nk benti. bulan 3 la bulan last aku keje kt sane. skrg aku penganggur terhormat :D

nk tengok picture aku ngan kawan2? check this out bebeh;











memang kenangan paling manis gile babeng la keje kt sini :)

*teringat dialog aku dgn kak ita (senior cashier) time minggu kedue keje kt mid.
aku : kak ita, saye tutop kaunter jap eh, nk pegi toilet.
kak ita : yelaa, tutop lampu sekali.
aku : ehh takpe la, tetibe rase xjadi nk gi toilet.
kak ita : laa, nape pulak?
aku : xingat jalan nk pegi toilet die kat mane. hehehe (sambil buat muke innocent)
kak ita : yarabbi budak ni, jom akk tunjokkan.
hahaha, gile kan. jalan kt sane sumpah belit2 weh -.-


second, RESULT SPM;
okey, 23march hari tu reult spm dah kuar kan. mlm sebelom tu aku xrase pon takot or gementar sangat. taktauu nape ntahh. tgh dok layan fb (bace status member2 sume cite pasal esok) tetibe bunyik mesej masok. okeyy, abang aku (awwab) hantar. mesej die bunyik mcm ni;

Salam ron, Gudluck tau result kuar sok :) Msty dpt result gempak pnye.da wat yg trbaik kn.hoho Doa bnyk2 k.pas da amik result msj aku. Immediately aku kol :D Semoga mndpt result yg cemerlang. Amin~----> okey, aku copy msj die sebijik2 nih, haha.

time tu baru rase cuak jgk laa sbb misi aku kene BEAT result die. die dah la lelaki, aku ni perempuan so aku kene up lagi dari die kan?

besoknye tuu aku pon bgn, takdela bgn awl sngt, dlm pukul 9 mcm tu. mandi n siap sume, dlm pukul 10.30 aliya dtg ambik aku naik motor. tapi kitorg tak teros pegi sekolah, jalan2 n round2 dulu. huhu. tetibe mai kol; nisa, ko kat mane? cptla dtg, result da smpai. pehhh, time tu baru terase cuak nauzubillah. smpai je sekolah aku jmpe member2 lame, tetibe cikgu dtg kat kitorg. die ckp; TAHNIAH muizzah (member aku), awak dpt straight A. pehh, kitorg pon pelok die, bangge kot member rapat dapat straight A.


ni la muizzah, die mmg pandai pon~ kitorg dah expect die boleh dpt straight A punye laa, congrates dear.

kitorg pon teros masok dewan, time dlm dewan tu mcm2 jenis muke ade. kitorg pon teros pegi kt cikgu kelas. time tu bapak aku dah kol dah, xsabar nk tauu resultt aku la tu. hihi. dapat je result aku teros kire bilangan A yg ade kt kertas tu. alhamdulillah, target aku tercapai. rase nk sujod syukor kt situ jugak wehh :') tnggu turn member2 aku ambik result, dorg semue happy jugak. alhamdulillah ya allah. inilah hasil usaha kami selame ini. time tu henfon masing2 dah berbunyik, ape lagi, kol laa family masing2 :) ummi aku siap ckp lagi mcm ni; dulu kau time tgh SPM bile balek sekolah then org tanye boleh jawab ke tak msti ko jawab ENTAHLAA, buat org risau jee tapi alhamdulillah result okey :D hehe, sbnrnye tanak laa yakin sngt dpt jawab paper tu, takot lain pulak resultnye :) dlm geng2 kami, sorg dpt 9a, due org dpt 7a, sorg 5a, sorg 4a, sorg 3a & sorg 1a. yang penting kami lulos semue. habes satu sekolah kami round dok tayang result spm tuh, hahaha :D ohh, sempat jgk ambik gmbr sambil tayang result;



kami semue bangge dgn result kami :D

okey, ni nk imbas kembali cite time spm tgh berjalan dulu;

BM; okey! confirm A. huhu, kt sekolah aku cume 5 org je dpt A+ dlm subjek BM, i'm one of them, alhamdulillah :)
BI; pon okey, byk jugak dorg bgtau dpt soalan bocor sume tapi entahlaa, ade la jgk kuar sikit. actually tu bkn soalan bocor tp lebih kepade subjek fokus :)
MATH; tak cukop mase tahu, ingtkn nk buat tenang2 tapi kene jugak menggelabah time dah nk habes mase tuu.
SEJARAH; ingt lagi aku nanges lepas habes je jwb paper sejarah, susahh siot. yang fokus lain tapi yang kuar lain :(
AG; sehari before paper agame family aku pegi fair MAHA, aku xikot sbb SPM. kesian kan, huhu.
SCIENCE; ni satu mistake besar ni, aku lupe aku xpenah ade buku rujukan sains -.-" bapak mlm sebelom paper sains tu aku tibai habeskan due buku latihan sains adk aku. naseb baik~ bile tgh jwb soalan sains tu rase mcm apesal senang sngt nih? hahaha--> poyo nk mampuihh kan.
ADD MATH; sanggop xbalek rumah lepas habes paper add math first, dok dlm surau dekat 2jam lebih study dgn muizzah. dah last minit nk study mmg xdpt ape la kan, hasilnye pon agk hampeh. cukop2 mkn je beb! gilo~
AKAUN; arghh! kenape aku xpenah jumpe pon soalan bentok mcm ni? ape soalan ni nk ni? aku xpaham laa, ishh! aku conteng gak kertas ni karang! grrr ---> begitulah persoalan yg berlegar2 di minda time jawab paper akaun. aku target cukop2 mkn gak, lgpon aku xminat akaun ni. huhu. tapi alhamdulillah dapat result yg sangat mengejutkan!
EKONOMI; time paper ekonomi kitorg ade gap lebih kurang 10 hari utk study, time tu student lain dah habes spm. tinggal student yg ambik ekonomi & budak2 teknik je :( aku dok umah study dgn member2. pastu nota2 yg cikgu bagi semue aku kuarkan n bace. time jawab paper ekonomi tu aku jawab dgn muke senyum je, hahaha :D A+ pulak, bangge gileeeee babeng!

okehh. itu saje la kann :D

third; BABY !!!
pada tanggal 7april, kakak aku dah bersalin. anak lelaki yang diberi name Aidid Uzair Anor. comelnyee baby ni, geram tahu, aku pon happy la kann sbb dh dpt ank buah, hihi. saye dah naik pangkat jadi makcik pulak :D

meh tgk gambar baby baru;








comel kan? geram tauu! hari first kuar dah tak reti dok diam budak tecik + botak ni. taktau lagi nk suroh die panggil aku ape, any idea? huhu.

pehh, rasenye sampai sini je lahh entri aku, gasak kau bace la panjang lebar (itupon mcm ade je org nk bace kan) haha, perasan sudahh :D nanti update lagi. adios bebeh!

3 comments:

  1. panjang sgguh :)

    ReplyDelete
  2. Opie ! sokong !
    panjang naa..
    juling mata nak baca..hehehe...
    miss both of u .. <3 <3

    ReplyDelete
  3. haha :) miss u too raje :D

    ReplyDelete